lauantai 22. lokakuuta 2016

Tunnelmia joulukirjoista

Muutaman viime viikon aikana olen selaillut ja lueskellut uusia joulukirjoja jouluinspiksen kasvattamiseksi. Isänpäivän aikaan meillä on joulun ”koekattaus”, joten varsinkin jälkkärireseptit ovat olleet hakusessa. Samoin olen hakenut ideoita joulusisustukseen ja koristeluihin.

Lainasin kirjastostamme kolme ihanaa joulukirjaa: Olga Temosen Olgan joulu (2016), Ilona Pietiläisen Kaunein Joulu (2016) ja Talven hopeiset hiutaleet – Koti pukeutuu joulun tunnelmiin (2015). Oi, miten ihania ovat kaikki!

Ilona Pietiläisen joulukirjoissa tykkään erityisesti lukuisista erityylisistä inspiraatiokuvista sekä joulukotien tarinoista. Näissä kirjoissa on takuulla jokaiseen joulumakuun jotain. Myös vaihtelevat askartelu- ja käsityöohjeet ovat mainioita.


Olgan Joulu on näistä kirjoista kuitenkin eniten mieleeni. Pidän siitä, miten Olga kertoo joulusta ja jouluperinteistä henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Olgan Joulu -kirjasta löysin myös herkullisen kuuloiset reseptit joulupöytään kokeiltavaksi. Mieskin lupasi innostui kokeilemaan kinkunpaistoa tänä vuonna Olgan isän kinkunpaisto-ohjeen mukaan :).


  

Luetko sinä joulukirjoja, ja mitkä ovat suosikkisi?

Mimmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti