sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tontut Tonttulassa

Hui, lähes 3kk viimeisestä blogitekstistä.. Ja minä kun vannoin, että postauksia tulee säännöllisesti. Ihan tätä en tarkoittanut ;). Mutta usko tai älä, on pitänyt ja on huvittanut, mutta aikaa ei vain yksinkertaisesti ole ollut. Ei siitä sen enempää.

Huolimatta siitä, että nyt eletään alkukesää, koululaisten lomat ovat juuri alkaneet ja omaankin lomaan on enää se rapiat 4 viikkoa, on joulu hiipinyt mieleeni jo useamman kerran. Ei mitenkään poikkeuksellista minulle. Eikä se tarkoita sitä, etten nauttisi kesästä! Mutta tietoisuus siitä, että kesän loputtua, ja syys-lokakuun koitettua, saa oikeasti jouluttaa ja joulu on himskatti soikoon LÄHELLÄ, saa minut fiiliksiin.

Itse asiassa näin viime yönä unta joulusta. Harmillista vain, se oli "painajaisuni". Elin unen alussa joulukuun alkupuolta ja olin kovasti innoissani. Yht'äkkiä olinki jo joulupäivässä - lenkillä ystäväni kanssa kivassa syyssäässä, ja harmittelin hänelle sitä, miten meillä ei ollut ehditty yhtään laittaa joulua, ostella lahjoja tai paistaa edes kinkkua. Olin siis missannut joulun täysin. Tämän unen täytyy tietää hyvää tulevaa joulua ajatellen, pakko!:D

Tässä postausten välissä joulun bucket list tai muutkaan suunnittelemani "jouluntoimenpiteet" eivät ole juuri edenneet. Kuten lapsiperheiden lomailuun kuuluu, suunnittelemamme reissu Joulupukin pajakylään Rovaniemelle meni tietysti sairastelun vuoksi poskelleen. Uusi yritys on suunnitteilla marraskuulle. Saas nähdä miten käy. Syksyni tulee olemaan muutenkin työn vuoksi matkavoittoinen.

Vaikka pajakylään ei maaliskuussa päästykään, pääsimme silti piipahtamaan Levillä. Ja kun kulmilla oltiin, oli tietysti pakko käydä katsastamassa Levin Tonttula. Ohessa muutamia kuvia paikan päältä. Tonttula sulkeutui melko pian käyntimme jälkeen, mutta heidän Facebook-sivuiltaan https://www.facebook.com/taivaanvalkeat.tonttula/?fref=nf katsoin, että Tonttulan ovet avautuvat jälleen 16.6. 

Paikka oli todella mukava retkikohde keväthangilla, ja uskon sen olevat sitä myös kesällä. Kannattaa siis käydä tutustumassa ja aistimassa jouluhenkeä, jos niillä leveyspiireille kesällä seikkailet. Täytyy myöntää, että pihapiiriltä odotin hieman enemmän. Toki jälkeen päin Tonttulan karttaa katsoessani tajusin, että olimme missanneet miljööstä osan. Tonttulan sisätilat sen sijaan olivat elämykselliset. Tunnelmallista ja ihanan jouluista. Ja pääsipä poikakin kirjoittamaan jo ensimmäisen! kirjeen joulupukille Tonttulan vintillä. Tonttulaan kannattaa varata mukaan muutama roponen, sillä kahviosta saa maukasta pikkupurtavaa ja myynnissä on myös jonkin verran jouluaiheisia käsitöitä yms. Tämä suloinen tonttupoika muutti Tonttulasta meidän tontuksemme

 Joulufiiliksin,

Mimmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti